Om oss

Det här är Memento Event

Memento Event grundades år 2013 av restaurang- och evententreprenörerna Micke Eriksson & Jesper Owe. Det hela börjande egentligen drygt 10 år tidigare, år 2002, när Micke & Jesper började göra privatfester för sina vänner och bekanta för att finansiera sina ekonomistudier på Stockholms Universitet.

Under åren har de nyfikna vännerna verkat inom restaurang- och eventbranschen och bland annat varit delägare i de två nattklubbarna Whiteroom och Magenta. Sedan 2013 har fokuset på företagsevent och den befintliga eventbyrån varit ägarnas prioritet. I företaget Memento Event AB, ingår även bokningsplattformen Julbordsmäklarna samt webbshoppen MoodCompany.

Idag är Memento Event en kreativ fullservice eventbyrå, med 13 heltidsanställda medarbetare med varierande spetskompetens. Vi hjälper våra kunder med allt från mindre färdigpaketerade events, till större skräddarsydda event, resor och konferenser.

Eventen vi skapar är fysiska, digitala och hybrida. Checka in några tidigare uppdrag och case under Memento Experience.

Våra värderingar

Vi tror att lycka föder framgång och därför försöker vi ha så roligt som möjligt på vägen. Vi bygger en familjär VI känsla där vi ställer upp för varandra i vått och torrt och ser alltid till att fira våra framgångar. Utifrån detta mindset har vi fyra kärnvärderingar som både genomsyrar oss som organisation och som vi försöker få med i allt vårt skapande med våra kunder.

Jämlikhet

Hos oss är alla medarbetare och medmänniskor lika värda. Det låter kanske klyschigt men vi arbetar varje dag för att varje medarbetare skall bli sedd och få möjlighet att utvecklas inom de områden de brinner för. Vi tror även på mångfald och att personer med olika infallsvinklar gör oss skickligare. I våra rekryteringsprocesser välkomnar vi sökande som kommer från andra branscher än eventbranschen. Hos oss är alla medarbetare ovärderliga då alla kan bidra med något unikt. Tillsammans är vi starkare!

“Diversity: the art of thinking independently together.”

Malcom Forbes

Arbeta med det vi har

Våra grundare har alltid arbetat med det de haft och sett till att utveckla verksamheten för varje år som gått. Denna utgångspunkt hjälper våra medarbetare att bli mer kreativa och lösningsorienterade i vår vardag på kontoret men även när vi hjälper våra kunder med deras event. Alla kunder har olika förutsättningar och vår grundfilosofi gör det enklare för oss att ta oss an varierande projekt.

”Sälj de jordgubbar du har, för det är de enda jordgubbar du kan sälja”

Petter Stordalen

Nyfikenhet skapar framgång!

Det är vetenskapligt bevisat att lycka skapar framgång. Det är även vetenskapligt bevisat att när vi lär oss något nytt så utsöndras dopamin och vi känner lycka. Vår grundvärdering – att uppmuntra nyfikenhet – är därför självklar och prioriteras dagligen, i vår strävan att bli Sveriges bästa arbetsplats.

”I have no special talent. I am only passionately curious.”

Albert Einstein

Prestigelöshet

För oss handlar prestigelöshet om väldigt många saker. Det handlar om att våga erkänna för sig själv vad man är bra på och vad man är mindre bra på. Det handlar om att våga erkänna sina misstag och lära sig utav dem. Det handlar om att be om hjälp när man behöver det. Det handlar även i väldigt hög utsträckning om konsten att lyssna. Vår prestigelöshet hjälper oss otroligt mycket i våra kundrelationer, i vår arbetsprocess och även i hur vi agerar gentemot varandra på kontoret.

”How much you can learn when you fail determines how far you will go into achieving your goals”

Roy Bennett