Information om Chokladprovning på Fjäderholmarna
Vem älskar inte choklad?!
Under denna lockande aktivitet får du chansen att under lättsamma former lära dig mer om olika kakaohalter och chokladens historia, chokladens hälsoaspekter och vad som faktiskt är kvalitetchoklad och så kallad godischoklad. I provningen ingår även sex provsmakspraliner som har årtal och smaker inspirerade av Fjäderholmarnas historia förr och nu. Provningarna hålls i någon av öns konferensrum eller i Fjäderholmarna Choklads butik beroende på storlek på er grupp.
Efter den korta båtturen genom Stockholms inlopp stiger ni av och möter upp guiden utanför Fjäderholmarna Choklad och går tillsammans vidare till den aktuella lokalen. En titt i tillverkningen, produktionsköket och butiken ska också hinnas med innan det är dags att gå och äta middag. Pralinprovningen tar sammanlagt drygt 1 timme.
Därefter går ni vidare Fjäderholmarnas Rökeri där en passande skärgårdsbuffé dukas upp. Middagen börjar på bästa sätt med en välkomstdrink och fortsätter sedan med sillar, strömming, rökta räkor, rökt lax, varmrökt rapsgriskarré och mycket mer. Fördrinken avnjuts evetuellt ute på den fantastiska terrassen innan ni går vidare in till restaurangen för att äta. Är ni ett sällskap på mellan 25-36 personer finns det även möjlighet att sitta för er själva i Separée Röken.
Sista båten går tillbaka till stan klockan 23, samma tid som restaurangen stänger för kvällen.
Förslag på tidsschema för chokladprovning på Fjäderholmarna (Vänligen hör med oss för detaljer):
17.30 – Båten avgår från Nybroplan till Fjäderholmarna
18.00 – Ni går iland på Fjäderholmarna och går direkt till Fjäderholmarnas choklad
19.00 – Skärgårdsbuffé på Rökeriet följt av mingel
22.00 – Båten går tillbaka till stan (Sista båten går 23.00)