Virtual Production

Tar digitala produktioner till nästa nivå

Fördelarna med denna teknik är att du som kund och vi kan arbeta med oändligt många miljöer.


Virtual production eller virtuell produktion på svenska är det senaste inom raden av digital- och studioproduktion. Möjligheterna för denna typ av digital produktion är nästintill oändliga.

Information om Virtual Production

Här berättar vår creative director, Jesper, om hur det fungerar och vad det kan användas till:

”I korta drag går det ut på att i grunden jobbar vi med en stor green screen, men till skillnad från en vanlig green screen studio så finns mängder av sensorer uppe i taket. Dessa sensorer är kopplade till en av världens mest avancerade spelmaskiner, the Unreal engine, baserat på det kultförklarade spelet Unreal. Genom detta system kan du sedan, till skillnad från vanlig green screen, röra dig fritt framför och runtom bakgrunden så allt upplevs mer verkligt och 3D. Jämför du med en vanlig green screen upplevs det betydligt plattare eftersom du har en bakgrund och kameran behöver filma framifrån, sammanfattar Jesper.”

Fördelarna med denna teknik är att du som kund och vi kan arbeta med oändligt många miljöer. Du kan exempelvis stå mitt i ett spel om du ska köra en lansering på låt säga Twitch eller Youtube. Eller varför inte anordna en catwalk på stranden i Maldiverna eller träna inne på en stor stadium med hela företaget och peppa igång alla inför det nya året.

Denna sorts teknik är unik i Sverige och det finns endast ett fåtal som än så länge har kompetensen att faktiskt praktisera den. Vi är otroligt glada att ha den möjligheten! Kontakta oss för mer information för att bygga just ert case med innehåll, strategi och ett tydligt syfte.

 

Vill du veta mer?