Eventbolaget som ökar mest i branschen

Memento-Event

Eventbolaget Selected EMC med varumärkena Julbordsmäklarna och Memento Event gör en av branschens kraftigaste ökningar under 2015. Bokslutet visar en omsättningsökning på 200%, från 9,6MSEK till strax under 29MSEK och ett positivt resultat på 2 MSEK. *
– Vårt fokus på en hög kundnöjdhet och återkommande kunder, lyckade rekryteringar och utvecklingen av våra webbplattformar var starka bidragande orsaker till ökningen, säger Micke Eriksson, VD och medgrundare.

Selected EMC består av två varumärken, Julbordsmäklarna och Memento Event. Julbordsmäklarna är Sveriges största förmedlare av julbord. Vi erbjuder alltid samma pris som restaurangen och vi samarbetar med över 300 stycken restauranger i Sveriges största städer.

Memento Event är nischade inom paketerade events. De inspirerande eventen på hemsidan är alltid kvalitetssäkrade, genomtänkta och färdigpaketerade. På vår hemsida presenteras priserna direkt för besökaren, så man enkelt ser om det är inom ramen för ens budget.

Fokus under 2015

En starkt bidragande orsak till den ökade omsättningen är att det skett nyrekryteringar på försäljningssidan. Företaget har även satsat hårt på att utveckla sina webbplattformar då detta är en viktig försäljningskanal.

– Vi fick in duktiga och hungriga medarbetare under året. På de nya plattformarna har vi gett plats för intressant och relevant contentinnehåll som intresserar och engagerar målgrupp och besökare och stärker våra sökpositioner på Google ytterligare, säger Micke Eriksson.

Nya satsningar under 2016

I år satsar eventbolaget extra på att utveckla konferensbenet i verksamheten och sätter även upp en egen produktion över julen med över 10 stycken arrangemang med konceptet Dirty Christmas.

– Förutom att vi fått in större kunder i år än tidigare, implementerar vi nytt CRM- och ekonomisystem vilket gör att vi kommer få sömlösa flöden framöver som gagnar både oss internt men även kunden, då det blir ännu smidigare att boka event med oss, säger Jesper Owe, medgrundare.

Julbordsmäklarnas senaste undersökning visar att kunderna uppskattar tjänsten då snittbetyget på tjänsten och projektledare ligger på 4,5 av 5.

Under 2015 bokade medarbetarna på Julbordsmäklarna totalt julbord för 25 000 personer, fördelat på 600 olika företag.

På Memento Event ökade antalet bokade kunder med hela 204 % under året, detta visar på en oerhört snabb utveckling. Även i år förväntas andelen bokade kunder öka.

– Fokus under 2016 är som vi tidigare nämnt att implementera viktiga system och verktyg för att vi skall göra företaget redo att omsätta minst 50 miljoner inom 2 år. I år räknar vi med en tillväxt på mellan 20-30 %, säger Micke Eriksson.

För mer information, vänligen kontakta:

Micke Eriksson, VD och medgrundare
Tel: 073-181 05 63
E-post: micke@mementoevent.se

micke.jpg

* Selected EMC AB:s senaste bokslut är förlängt med 4 månader (2014.09.01-2015.12.31), vilket innebär att den verkliga omsättningsökningen är 124 % för helåret 2015.

Hör gärna av dig om du har några frågor

Om du har några frågor kring våra events eller bara vill komma i kontakt med oss, så svarar vi mer än gärna på dina frågor.

Memento Event är en eventbyrå i Stockholm som hjälper dig med alla typer av events som stärker er gemenskap och företagskultur. Vi kontaktar dig inom 1 h.

Jag vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

  Företag (*)

  E-post (*)

  Telefon (*)

  Antal personer

  Önskat datum

  Övriga önskemål/meddelande


  2+2=4


  Memento Event på