Vindtunnel i Stockholm – Våra bästa tips!

Flyga-vindtunnel-Memento-Event

Att flyga vindtunnel är något helt unikt som de flesta inte har hunnit prova på än. Helt klart den perfekta aktiviteten för de som är ute efter en adrenalinkick utöver det vanliga!

Under aktiviteten flyger du på en luftstråle i en 22 meter hög glaskammare som simulerar fartvinden precis som under ett fallskärmshopp i fritt fall. Det betyder att de rörelser du kan göra i denna vindtunnel är samma som du kan göra i fria luften. Ett skyddsnät finns givetvis som golv när man går in i glaskammaren.

Vindtunneln drivs av fyra stycken gigantiska fläktar som åstadkommer luftströmmar upp till 300km/h. Om ni kommer hit och testar för första gången så testar ni flyga på 200 km/h.

Detta säljs som en spännande och unik upplevelse för både företagsgrupper och privatpersoner. Men den används främst av många fallskärmshoppare som använder vindtunneln som en träningsform för att öva på formationer och liknande. De övar i vindtunneln för att sedan kunna applicera de nya formationerna vid ett riktigt fallskärmshopp.

Flyga vindtunnel i Stockholm med Memento Event

Självklart finns det möjlighet att boka vindtunnel i Stockholm med oss på Memento Event. Vi samarbetar med Stockholms enda vindtunnel som är belägen i Bromma.

Efter incheckning så börjar aktiviteten alltid med en teoretisk genomgång av flygturen. Du får självklart tillgång till all nödvändig utrustning såsom overall, öronproppar, hjälm samt glasögon. Samma personliga instruktör finns sedan med er i tunneln för att assistera under flygningen.

Sammanlagt flyger varje person i 2 x 60 sekunder. Det kan låta lite, men dessa 120 sekunder motsvarar nästan samma tid som det fria fallet under tre fallskärmshopp från 4000 meter.

Ni kommer vara max 14 personer per grupp, är ni fler så delas ni in i fler grupper. Av flygkammarens 22 meter är 5 meter av glas, ni kan alltså se på när de andra flyger. Varje grupps flygning tar ungefär 30 minuter.

Efter aktiviteten är det populärt att åka vidare i en privat buss för att äta på någon av de restauranger som vi rekommenderar. I valet av restaurang tar vi självklart hänsyn till  både läge, kvalité och era önskemål.

Att testa på att flyga vindtunnel är en riktigt rolig och spännande upplevelse där du får känna på hur det är att flyga fritt fall utan att behöva kasta dig ur ett plan. Helt klart värt att testa!

Vill du ha fler förslag och mer inspiration kan du kolla in alla våra förslag på aktiviteter för kick off och teambuilding.

Hör gärna av dig om du har några frågor

Vill du få hjälp med att boka vindtunnel i Stockholm, kontakta oss nu!

Memento Event är en eventbyrå i Stockholm som skapar företagsevent som stärker er gemenskap och er företagskultur. Vi kontaktar dig inom 1 h.

Jag vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

  Företag (*)

  E-post (*)

  Telefon (*)

  Antal personer

  Önskat datum

  Övriga önskemål/meddelande


  2+2=4


  Memento Event på