Två veckor till… Kan vi leva som vanligt sen?

Den 29 september är det sagt att de nuvarande coronarestriktionerna lättas. I Sverige får vi då bland annat möjlighet att delta i offentliga tillställningar, privata fester och företagsevenemang helt utan begränsningar av antalet personer som deltar. Är det nu vi får vårt liv tillbaka?

Många pustar ut och säger, ÄNTLIGEN! Följderna av att under 1,5 år jobba hemma och helt undvika evenemang som inneburit att man ses är många. Möjligheten att bygga upp eller behålla sin företagskultur har varit som bortblåst!

Många företag väljer nu att gå tillbaka till kontoret, antingen ett par dagar i veckan eller på heltid. Detta innebär också att vi kan börja planera event som gör så vi får ihop teamet igen och hittar tillbaka till det som legat på paus under så lång tid. Innan ni börjar er planering bör ni tänka på vad just er grupp behöver just nu och utgå ifrån det. Om era anställda har levt relativt isolerat under denna period så kan det vara bra att börja med små steg. Kanske att ni börjar med att ses en liten grupp för en aktivitet, för att sedan ha möjlighet att skala upp och fira in julen med en stor julfest med hela företaget!

Eftersom branscher har rullat på bra trots Corona så finns det många nyanställda som arbetat på ett företag sedan våren 2020, utan att ha fått chansen att träffa en enda kollega! Även detta gör det extra viktigt att nu försöka få in dem i gruppen så att de trivs och känner sig välkomna.

Att gå ut och äta något gott tillsammans kan vara en bra start men vi skulle även rekommendera er att kombinera middagen med någon rolig aktivitet som får era anställda att samarbeta och skratta tillsammans. Ett exempel på en bra aktivitet till hösten är en Game show! I studion i Gamla Stan så finns det både stora och små rum beroende på hur stort sällskap ni är och ni kan därför vara mellan 6-50 personer. Här blir ni indelade i mindre lag som sedan tävlar i er egna game show där kvällens programledare utmanar er i en fartfylld frågesport och galna utmaningar.

Ett annat förslag för er som kombinera lekfylld gruppdynamik med en spännande tävling är Fångarna på Kastellet. Här får ni i lag om ungefär 10 personer ställas inför olika utmaningar och komma varandra närmare med hjälp av samarbete och kommunikation. Likt tävlingarna i programmet ”fångarna på fortet” så kan det bli svettigt, vi rekommenderar därför att ni tar med ett ombyte. Denna aktivitet utförs ute på Kastellet utanför Vaxholm, här finns det även tillgång till en mysig restaurang som passar perfekt att runda av dagen på.

Är ni ute efter en lättsam och effektiv teambuilding aktivitet inne i city så är det Prison Island eller Escape room som gäller. Sammanlagt en timmes samarbete står på agendan och vi rekommenderar att ni kombinerar detta med en middag för att kunna diskutera och skratta åt upplevelsen efteråt.

Förutom dessa förslag så erbjuder vi en hel drös med aktiviteter, kika gärna hela vårt utbud inom kick off & teambuilding.

Hör gärna av dig om du har några frågor

Vill du få hjälp med att boka ert nästa företagsevent, kontakta oss nu!

Memento Event är en eventbyrå i Stockholm som hjälper dig med alla typer av events som stärker er gemenskap och företagskultur. Vi kontaktar dig inom 1 h.

Jag vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

  Företag (*)

  E-post (*)

  Telefon (*)

  Antal personer

  Önskat datum

  Övriga önskemål/meddelande


  2+2=4


  Memento Event på