Så hjälper vi er att mötas med hänsyn till Covid-19

Uppdaterat: 2021-05-21

Nyhet: 

Läs Regeringens 5 stegs plan för avveckling av restriktioner här.

Vi på Memento Event erbjuder både digitala och fysiska event i olika former. Självklart följer vi de restriktioner som finns och arbetar enbart med seriösa samarbetspartners. Känner ni er inte trygga med att träffas fysiskt ännu så föreslår vi att ni kollar in våra paketerade digitala event här, alternativt kontaktar oss och berättar mer om era behov så tar vi fram en lösning som matchar era önskemål.

 

Äldre uppdateringar se nedan. 

Bakgrund

Den 27 mars beslutade Regeringen att förbjuda allmänna och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Konferenser, kick-offer, julfester och andra typer av företagsevent är slutna arrangemang och räknas därmed inte som en allmän eller offentlig tillställning. Det är alltså helt ok och inget förbud mot att boka större företagsevent. 

Från och med 8 oktober gör regeringen ett undantag och tillåter restauranger och anläggningar att konkurrera på samma villkor. Detta innebär att restauranger och festlokaler är undantagna de regler som gäller för maxtaken på både 50 pers och 500 pers som det diskuterats mycket kring. Läs uppdaterad information från den 9 oktober här.

Det som gäller för restauranger och festlokaler när det kommer till antal gäster är det som det står på respektive serveringstillstånd, tillsammans med vad som är möjligt att ta emot baserat på FHM:s krav på smittskyddsårgärder som alla restauranger måste förhålla sig till.

Den 29 oktober 2020 kom FHM med nya allmänna råd  för Regionerna Stockholm, Västa Götaland och Östra Götalands län som skall gälla fram till 19 november. Notera dock att detta i dagsläget är allmänna råd och skall ej förväxlas med förbud.

Den 3 november 2020 kom FHM med nya allmänna råd on tillfälliga smittskyddsåtgärder för serveringsställen. Storleken på ett sällskap som får sitta vid ett bord begränsas till åtta personer (ändras senare till 4 pers per sällskap). Är sällskapet (exempelvis ett mellanstort företag) större måste det delas upp på flera bord med minst en meter emellan.

Nya pandemilagen som trädde i kraft den 8 januari 2021 innebär att företag, föreningar och andra privata sammanslutningar precis som tidigare får arrangera möten för slutna sällskap på hotell och konferensanläggningar med fler än åtta deltagare. Får allmänheten tillträde till detta möte, betraktas det dock som allmän sammankomst och då gäller begränsningen till max 8 deltagare.

Så arrangerar vi ert evenemang med hänsyn till Covid-19

När Corona lamslog vår bransch i början av mars 2020, insåg vi tillsammans med våra underleverantörer att vi var tvungna att ställa om. På bara några veckor hade vi tillsammans med våra leverantörer hittat nya digitala lösningar som både kunde återanvändas och som kunde erbjudas till företag med helt särskilda behov. Många av våra event har genomförts helt digitalt, medans vissa har varit hybridevent där majoriteten av deltagarna varit med på länk och en del av medarbetarna varit i tv-studion.

Anpassade avbokningsvillkor med hänsyn till Covid-19

Vi har förståelse för att våra kunder just nu känner sig osäkra på om de ska våga boka ett fysiskt event under hösten/vintern. Regeringen kan komma med nya besked och restriktioner där företagsevent ej tillåts/rekommenderas och då vill man som kund kunna boka av ett event kostnadsfritt. Vi erbjuder därmed anpassade avbokningsvillkor så att du som kund ska känna dig trygg att boka genom oss! Kontakta oss så hittar vi en lösning som passar er!

Se de vanligaste frågorna som vi får just nu:

Vad menas med en allmän sammankomst?
En allmän sammankomst avser exempelvis en teater, konsert, biografföreställning, demonstration eller föreläsning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den. Interna företagsevent kan därmed ej klassificeras som en allmän sammankomst.

Kan ett event eller möte räknas som en allmän sammankomst ändå?
Nej. Hotell, mötesanläggningar och restauranger har istället fått andra regler och restriktioner att ta hänsyn till från Folkhälsomyndigheten. Reglerna handlar om primärt om avstånd, anpassad möblering och dukning samt att undvika köbildningar. Alla seriösa mötesanläggningar och restauranger tar detta på allvar och har tagit fram anpassade rutiner.

Vi vet att det är ok genomföra vårt företagsevent men vi är oroliga för att få badwill?
Detta har vi full respekt för. Vi har även full respekt för Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner fram tills nu. Det finns garanterat kollegor på er arbetsplats som inte vill delta på fysiska event, men sannolikheten är stor att ni är fler som snart vill ses fysiskt så fort vaccinationerna rullats ut.

Vi tror att det fortsatta hemmaarbetet och isolering kommer innebära att det är viktigare än någonsin att påminna era medarbetare varför de arbetar på just er arbetsplats.

Vi vill åter igen trycka på att vi kan hjälpa er att skapa trygga och säkra event, oavsett om ni väljer att ses fysiskt eller digitalt.

Vänliga hälsningar,
Mikael Eriksson
VD, Memento Event AB

Hör gärna av dig om du har några frågor

Vill du få hjälp med att boka ert nästa företagsevent, kontakta oss nu!

Memento Event är en eventbyrå i Stockholm som hjälper dig med alla typer av events som stärker er gemenskap och företagskultur. Vi kontaktar dig inom 1 h.

Jag vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

  Företag (*)

  E-post (*)

  Telefon (*)

  Antal personer

  Önskat datum

  Övriga önskemål/meddelande


  2+2=4


  Memento Event på