Information om Italiensk matlagningsaktivitet
Välkomna! Här får ni chansen att laga mat med de bästa råvarorna i riktiga italienska hemmamiljöer i snygga matstudios.
Team Cooking kallas kvällens aktivitet där ni lagar mycket mat tillsammans i en familjär miljö. Studioköken återskapar riktiga italienska hemmamiljöer och ser inte ut som på restaurang.
Kvällen börjar med att ni samlas och gör er hemmastadda medan ni njuter gott plock som exempelvis skulle kunna vara deras egenbakade och varma focaccia med pesto på soltorkade tomater eller något sött bröd att doppa i underbar kallpressad olivolja från Trapani, Sicilien.
Er grupp delas in i mindre grupper, ni kavlar upp ärmarna och sätter igång med att laga mat! Självklart har ni de duktiga kursledarna och assistenterna med som guidar er hela vägen. När maten är klar slår ni er ned runt det stora rustika köksbordet och avnjuter er egenlagade goda måltid i lugn och ro.
Antipasto:
Bruschetta med karamelliserad rödlök med mascarponekräm & färsk basilika
OCH
Bruschetta med italiensk salsiccia som ni stoppar själva och smaksätter med vitlök, parmesan, citron och färska örter
Primo:
Färsk handgjord spenatravioli fylld med krämig ricotta och parmesan serveras med salvia, brynt smör och rostade mandlar
Secondo:
Krispiga och saftiga parmesangratinerade spetspaprikor fyllda med soltorkade tomater, vitlök, persilja och peperoncino
Contorno:
Insalata di stagione – sallad gjord på rödlök, fänkål, spenat, apelsin och oliver. Toppas med kallpressad olivolja och citron
Dolce:
Gelato – italiensk glass som ni gör från grunden i glassmaskin.
Ni kan välja på olika smaker som pistage, citron, hasselnöt, saffran, choklad, saltlakrits eller vanilj
Förslag på tidsschema för italiensk matlagningsaktivitet (Vänligen hör med oss för detaljer):
16.00 – Tilltugg, smakprov och instruktioner vid ankomst
16.30-20.00 – Italiensk matlagningsaktivitet följt av middag