Foodstock på Fjäderholmarna!

Foodstock är namnet på den nya gastronomifestivalen som kommer att hållas ute på Fjäderholmarna den 31/8-1/9 och du har nu chansen att köpa festivalbiljetter och boka middagar som kommer hållas under helgen genom oss på Memento Event.

Det är kocken och krögaren Niklas Ekstedt som står bakom festivalen och hans tanke är att besökaren ska få en fördjupad förståelse för hur råvaran förvandlas och till sin hjälp har han både svenska och internationella kockar med sig på tåget, och inte vilka kockar som helst. Hit bjuds några av världens mest omtalade matlagare in, några av dem är avancerade entusiaster av mathantverk medan andra har både michelinstjärnor eller välrenommerade topprestauranger. Under dessa två dagar kommer alltså Stockholms närmaste skärgårdsö att fyllas med smaker, dofter och intryck.

Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Tanken med hela arrangemanget är att öppna upp köket och hela matlagningsprocessen för er. På så sätt får ni en inblick i hur råvaran formas till det som till slut hamnar på tallriken.

Det bästa med hela arrangemanget är att det finns olika typer av måltider och biljetter att köpa i olika prisklasser. Att äta lunch eller middag i banketten eller four hands menu i något av Fjäderholmarnas hamnhus blir två helt olika prislappar, såklart! Förutom detta kommer ön fyllas med matmarknader, workshops och barer. Det går alltså även bra att endast köpa en festivalbiljett för att komma dit och äta sig mätt på smakportioner. Båtresan tur och retur till Fjäderholmarna, tillträde till festivalområdet och 3 smakbiljetter till valfri smakupplevelse ingår i festivalpriset! Fler matbiljetter och dryckeshäften går att köpa på båten eller när ni anländer på ön.

Några av kockarna som kommer att delta är Mehmet Gurs, Daniel Berlin, Florencia Abella och Zeina Mourtada. Bland Stockholmsbaserade restauranger som deltar utmärker sig den tvåstjärniga krogen Gastrologik.

Banketten

I mitten på ön kommer ett stort tält att byggas upp och under festivalen har ni möjlighet att vid robusta långbord avnjuta en fantastisk middag lagad av olika stjärnkockar. Det finns möjlighet att boka in en 2 rätters lunch eller 3 rätters middag i Banketten. Läs mer och boka banketten.

Foodstock med guide

Guiden möter upp er så snart ni kliver av båten på Fjäderholmarna och kommer sedan ta med er på en fantastiskt resa genom festivalen och ser till att ni alltid är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Eftersom det ingår 3 smakbiljetter har ni möjlighet att smaka på olika smårätter runt om på festivalområdet. Läs mer och boka foodstock med guide.

Four hands menu

Niklas Ekstedts koncept Four hands menu färgar vårt mest avancerade matinitiativ under festivalen. En internationell och en nordisk stjärnkock möts och har huvudrollerna i att skapa en meny med nordiska råvaror tillredda med både traditionella och nyskapande tekniker. Maten avnjuter ni i en fantastisk matsal i en äldre skärgårdsbyggnad som har fått ny kärlek och färg, men behållt sin enkla och vackra känsla. Här kommer du uppleva en middag du sent kommer att glömma! Vi har även valt att kombinera four hands menu med RIB båt till Fjäderholmarna. Läs mer och boka RIB och four hands menu. 

Foodstock är en matfestival för alla som gillar mat, det är lika mycket ett inspirationstillfälle som ett seminarium för matintresserade. Ni får njuta och utmanas tillsammans med engagerade och professionella utövare av mathantverk. Missa inte denna fantastiska upplevelse!

Hör gärna av dig om du har några frågor

Vill du få hjälp med att boka årets företagsevent, kontakta oss nu!

Memento Event är en eventbyrå i Stockholm som hjälper dig med alla typer av events som stärker er gemenskap och företagskultur. Vi kontaktar dig inom 1 h.

Jag vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

  Företag (*)

  E-post (*)

  Telefon (*)

  Antal personer

  Önskat datum

  Övriga önskemål/meddelande


  2+2=4


  Memento Event på