Att jämföra årets julbordssäsong med 2020…

Förra årets julbordssäsong blev ju som alla vet inte alls som planerat och de allra flesta sällskap var tvungna att ställa in julbordet. Eftersom hela året 2020 innebar att i princip allt roligt ställdes in på grund av Corona så var ett inställt julbord även det en stor besvikelse.

Besvikelsen fanns hos alla. Självklart de personer som fått ställa in årets höjdpunkt, men även hos restaurangerna som i många fall tvingades stänga och varsla alla medarbetare. De restauranger som valde att hålla öppet trots restriktionerna var tvungna att ställa om helt och slaviskt gå efter de restriktioner som fanns.

Julen 2021 finns det mer hopp! Innan julborden drog igång här i slutet på november så var trycket högt! Efterfrågan på julbord har i stort sett aldrig varit så hög och många vill ta igen det som de gick miste om i fjol. Vi märker att våra kunder trånar efter den traditionella buffén eftersom vi inte fick den förra året. Det önskas även ett stort vegetariskt utbud, antagligen för att julbordet ska passar de allra flesta. Julinspirerade trerätters som serverades flitigt under 2020 är dock som bortblåst!

Allt vi hoppas just nu är att vi får smittspridningen under kontroll och att vi får genomföra alla julens evenemang som planerat. I dagsläget ser det ut som att restaurangerna inte påverkas av de nya restriktionerna som tar i bruk den 1 december som handlar om vaccinationsbevis, om de inte själva väljer att införa det ändå. Däremot påverkas nattklubbarna som helt enkelt får välja om de vill införa krav på vaccinpass, eller om de vill införa nya restriktioner som innebär max 8 personer per sällskap samt en meter mellan sällskapen.

Vi vill även passa på att påminna er om att pandemin inte är över och att det är viktigt att alla följer de restriktioner och rekommendationer som finns i dagsläget. Gå exempelvis inte på julbord vid symtom och gå heller inte på julbord om någon i ditt hushåll testat positivt för covid-19. I övrigt är det även viktigt med att vara noga med din handhygien och använda sunt förnuft!

Hör gärna av dig om du har några frågor

Vill du få hjälp med att boka ert företagsevent, kontakta oss nu!

Memento Event är en eventbyrå i Stockholm som hjälper dig med alla typer av events som stärker er gemenskap och företagskultur. Vi kontaktar dig inom 1 h.

Jag vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart vi bara kan.

  Företag (*)

  E-post (*)

  Telefon (*)

  Antal personer

  Önskat datum

  Övriga önskemål/meddelande


  2+2=4


  Memento Event på