Produktlansering – It’s Electric With Schneider Electric

”Tack till Sandra för din stenkoll, alla positiva tillrop och ditt fantastiska jobb bakom kulisserna.”

Monika Schildknecht, Schneider Electric

Uppdrag

Schneider skulle lansera en ny produkt och ville informera och fira lanseringen tillsammans med både anställda, leverantörer och kunder. De tog därför kontakt med vår projektledare Sandra som tidigare hjälpt dem med allt ifrån julfester till övernattningar och aktiviteter av olika slag.

Då de kontaktade Sandra i ett tidigt skede i planeringen så fick hon vara med från start och ta tag i alla bitar som innebar bland annat lokal för både konferens och middag, innehåll, körschema, samt projektledning innan och under evenemanget.

Schneider skulle bjuda in 200 personer från hela Sverige för seminarier och lanseringsmiddag, därför var det viktigt att vi hittade ett centralt hotell med tillgång till en stor konferenslokal. När konferenssalen var bokad skulle de även hitta en middagslokal där alla fick plats och som låg inom kort avstånd från hotellet. Även middagslokalen skulle ha modern teknik då det var här den stora lanseringen skulle ske.

Schneider Electric är ett företag som hjälper sina kunder att hantera energi och processer säkert, pålitligt, effektivt och hållbart. Den röda tråden genom hela evenemanget skulle vara hållbarhet eftersom det var detta den nya produkten stod för, detta fick därför Sandra ha i bakhuvudet genom hela planeringen.

Utformning

Clarion Hotel Stockholm kombinerades med Fotografiska på Södermalm, två ultimata alternativ för Schneider.

Evenemanget började redan vid ingången till Clarion Hotel Stockholm där gröna beachflaggor välkomnade gästerna följt av att entrén var täckt av gröna ballonger för att matcha Schneiders logga. Incheckning följt av mingel, fika och mängder av seminarier hela dagen. Innan de abonnerade bussarna tog sällskapet vidare till Fotografiska så checkade gästerna in på hotellet så allt var klart när de kom tillbaka senare på kvällen.

I Fotografiskas restaurang står matkreatören Paul Svensson för spektakulära matupplevelser med växten i fokus. Fotografiska bjuder alltid på säsongsbaserad mat med fokus på ekologiskt och närodlat då hållbarhet är något som ligger Paul varmt om hjärtat – Precis som för Schneider. Andra fördelar med denna lokal var att det låg centralt, erbjöd två passande lokaler för både lansering och middag, ultimat teknik utöver det vanliga och en helt fantastisk utsikt från middagsbordet.

Väl på plats välkomnades gästerna med fördrink, kanapéer och mingel. De gick sedan ner till Fotografiskas största lokal som är perfekt för alla typer av lanseringar och större events. Här var det dags för den stora lanseringen som alla hade väntat på. Ett enormt arbete låg bakom denna produktion som spelades upp och blev en riktig succé. Lokalen erbjuder nämligen ett permanent Watchout-system som ger möjligheten att projicera bilder, presentationer och filmer med hjälp av 8 projektorer förenade till en 44 meter lång yta fördelat på 3 väggar. En över 200 kvm stor projektion, självklart ger detta makalösa möjligheter till en häftig miljö!

Efter denna upplevelse gick de vidare upp till den vackra middagslokalen med utsikt över Stockholms inlopp. Efter middag, mingel och barhäng gick abonnerade bussar tillbaka till hotellet där en god natts sömn väntade innan frukostbuffé och Market Place öppnade. En fantastisk möjlighet för deltagarna att gräva djupare i den nya produkten.

Därefter var det dags att åka hem, förhoppningsvis med mycket information och en härlig känsla i kroppen efter en trevlig tillställning.

Resultat

Schneiders lansering blev någonting utöver det vanliga då hela evenemanget var skräddarsytt för dem. Var de än gick så andades lokalerna Schneider med hjälp av teknik, ballonger, vepor, beachflaggor osv.

De kände att de hade lyckats med att deltagarna skulle gå därifrån med en positiv känsla och mycket nya kunskaper. Det planeras redan inför liknande arrangemang 1-2 gånger varje år. Vi ser fram emot mycket nya minnesvärda upplevelser tillsammans med Schneider Electric.

Ansvarig projektledare

Sandra Molnár
sandra@mementoevent.se

08-6674000
070-7665126

Referens slutkund

Monika Schildknecht
Monika.Schildknecht@schneider-electric.com