Temafest – Atlas In The Wild West

Uppdrag

Atlas Copco som är ett svenskt industriföretag med huvudkontor i Nacka kontaktade oss under hösten då de ville ha förslag på större lokaler för julfest. De hade bestämt sig för att samla alla enheter för första gången på flera år vilket gjorde att de behövde en festlokal som rymde ungefär 400 personer.

Då Atlas anställda bor runt om hela Storstockholm var det viktigt för dem att festlokalen låg centralt. Eftersom de inte har samlat alla anställda på samma julfest på flera år var önskemålet självklart att så många som möjligt skulle kunna delta.

Utformning

Med tanke på att den centrala placeringen av lokalen var oerhört viktig för Atlas Copco så passade Bankettsalen på Clarion Sign allra bäst för deras behov. Den stora banketten som rymmer upp till 500 personer har nära sju meter till tak och 600 kvadratmeter golvyta. Lokalen är oerhört flexibel och anpassningsbar lokal vilket passade Atlas Copco perfekt.

Efter att de spikat bankettsalen var det dags att börja planera utformningen av evenemanget. Internt bestämde Atlas Copco att det skulle bli en temafest för att garantera en minnesvärd kväll. Efter diskussioner fram och tillbaka blev temat slutligen ”Christmas in the Wild west”!

Atlas önskade att lokalen verkligen skulle kännas Wild West och eftersom gästerna själva inte hade några krav på sig att vara utklädda så hängde desto mer på lokalen och oss som eventbolag. Nu gällde det att tänka till vad som behövdes för att få ihop en fullfjädrad temafest! Madeleine fick samla offerter på allt ifrån dekor till marachiband. Det slutade med att denna temafest hade extra ALLT! Förutom dekor, mingelfotograf och DJ, ljud och ljus så fanns det mängder med roliga inslag under kvällen.

Under minglet dök plötsligt ett passande marachiband upp för att komma i rätt stämning inför den stora festen och efter fördrinken var det dags för John Houdi att gå på scen. John som är en av nordens främsta och mest rutinerade eventunderhållare var alltså den konferencier som höll låda under kvällen.

Efter julbordet spenderades kvällen med mingel och dans till livebandet Smalare än Thord. Det fanns även en del enklare aktiviteter uppställda som gästerna kunde utföra när de ville under kvällen. Några av dessa var en fotovägg med mingelfotograf, pilkastning, den mekaniska tjuren och en fotoautomat med unikt westerntryck.

Resultat

Festen på Clarion Sign resulterade i en fantastisk kväll där vi lyckades skapa en känsla från ingenting. Lokalen i sig var i stort sett ett skal som med hjälp av dekor blev ett fantastiskt häftigt partypalats i temat Christmas in the Wild West!

Temat var riktigt lyckat då personalen kunde välja själva hur mycket de ville gå in för det, självklart var några mer utklädda än andra. Men överlag hade de flesta gått all in med sin utklädnad som de dansade i ända fram på småtimmarna.

Ansvarig projektledare

Madeleine Forsman
madeleine@mementoevent.se

08-6674000
070-766 51 47

Referens slutkund

Leena Larsson, Atlas Copco